Anita Eijkenaar

Mijn naam is Anita Eijkenaar. Ik ben geboren en getogen in Zwolle. Mijn opleiding en werkervaring liggen op het gebied van verzekeringen, relatiebeheer en communicatie. In ruim 15 jaar heb ik, allereerst binnen een ziekenfonds en later binnen een grote verzekeraar, verschillende functies verricht. Een ongeval bracht mij in contact met de functie van arbeidsdeskundige. Dit heeft mij er toe gebracht de opleiding tot arbeidsdeskundige te volgen omdat ik daarin mijn talenten in weerspiegeld zag.

Vanwege mijn verzekeringstechnische achtergrond heb ik de arbeidsdeskundige opleiding gevolgd gericht op Letselschade en Arbeidsongeschiktheid Zelfstandigen (AOV) binnen de verzekeringswereld.
Van 2000 tot 2005 heb ik bij een arbodienst veel ervaring binnen het Verzuim opgedaan. Uiteindelijk heb ik mij gespecialiseerd binnen de letselschade omdat ik daar mijn creativiteit, oplossingsgerichtheid en communicatieve vermogen
optimaal tot hun recht komen. Deze kwaliteiten benut ik om mijn cliënten weer in hun kracht te zetten, dat is mijn belangrijkste drijfveer.

Vanaf 2011 ben ik werkzaam als zelfstandig arbeidsdeskundige. Het geeft mij veel voldoening om iemand die als gevolg van een ongeval niet meer kan doen wat hij/zij eerder met plezier deed, te kunnen ondersteunen. Om samen toe te werken naar een doel, waarmee men weer grip krijgt op zijn of haar leven.

Daarbij staat de mens, niet de wet- en regelgeving, op de voorgrond. Door creativiteit, inventiviteit en het zoeken naar c.q. vinden van mogelijkheden ontstaat menselijk maatwerk, toegespitst op de cliënt. Begeleiden doe ik door naast mijn cliënten te gaan staan, echt naar ze te luisteren en van daaruit samen naar mogelijkheden kijken. Door op een onafhankelijke en objectieve manier te onderzoeken, ontdekken en ervaren worden mogelijkheden en reële kansen steeds duidelijker. De weg ernaartoe is meestal niet geplaveid of recht, want ieder mens is anders en het einddoel is vooraf niet altijd duidelijk of vanzelfsprekend.

Het in (kleine) stappen toewerken naar een haalbaar, duurzaam doel geeft een positieve impuls en sterkt het vertrouwen in eigen kunnen.